Entreprenørvirksomheden KT Erhvervsbyg oplever en stigende ordreindgang, som ifølge en af tre partnere blandt andet skyldes stor brancheerfaring.
Selv om der endnu ikke kan sættes punktum for krisen i det danske erhvervsliv, så er der kommet mere gang i byggeriet til gavn for entreprenørselskabet KT Erhvervsbyg. Virksomheden fra Give, der har speciale inden for totalentrepriser til industri-, detail- og domicilbyggeri, landede sidste år en omsætning på omkring 100 mio. kr.
“I år forventer vi, at den stiger med 20 pct., og forhåbentlig følger overskudsgraden med op,” siger Per Henriksen, partner i KT Erhvervsbyg.
Den forventede fremgang kommer i en periode, hvor selskabet oplever flere forespørgsler end i de år, hvor krisen var mest udslagsgivende – uden at blækket dog nåede at blive tørt i virksomhedens ordrebøger. Ifølge partneren har det været vigtigt for virksomheden, at den er blevet dirigeret af ham selv og de to andre kompagnoner, Kurt Therkildsen og Chresten Moos Petersen.
“Vi er tre, som er erfarne i branchen og kommer fra tre forskellige steder med forskellige netværk,” forklarer Per Henriksen. “Vi har fået nogle opgaver, fordi vi er dem, som vi nu engang er. Det har altså ikke kun været prisen, der har betydet noget,” vurderer han.
For eksempel har den ene af partnerne, Chresten Moos Petersen, 25 års erfaring fra rådgiverbranchen, heraf 20 år som medejer af et rådgivende ingeniørfirma.
“Vi har været i branchen i mange år og har gode referencer. Det er noget, der bliver kigget på,” mener Per Henriksen.
Med de gode referencer og de flere opgaver er der også fulgt et stigende krav til mandskabet hos virksomheden. Derfor har selskabet oprustet, sådan at der i dag er omkring 12 medarbejdere hos KT Erhvervsbyg. I øjeblikket hjælper de ansatte primært med byggeopgaver herhjemme, mens det er småt med den udenlandske aktivitet.
“Vi har sagt nej til et par opgaver i Sverige og Norge, fordi organisationen ikke har været til det. Vi skal ikke være langt væk fra de enkelte opgaver. Det er slemt nok at være på Sjælland,” griner Per Henriksen og fortsætter: “Vi er ikke skræmt af at lave opgaver i udlandet, men det er ikke noget, der ligger lige til højrebenet i øjeblikket. Det kan være, at det ser anderledes ud om et års tid.”