Dansk Avis omdeling A/S, bedre kendt som dao, får nyt logistikcenter i Fredericia. KT Erhvervsbyg A/S skal opføre logistikterminalen med den geografisk optimale placering. Første spadestik til byggeriet blev taget onsdag den 5/5.  

En markant vækst indenfor online handel og pakkehåndtering har skabt behov for nye rammer hos dao, Danmarks største distributionsselskab på morgendistribution. Vi bygger derfor nyt logistikcenter til virksomheden i Fredericia.

”Vi har valgt netop denne placering, da den har optimal adgang til motorvejsnettet i Trekantområdet og vi er meget tilfredse med, at KT Erhvervsbyg skal stå for opgaven. De kommer med god erfaring indenfor byggeri til logistikbranchen”, fortæller Adm. Direktør for dao, Morten Villberg.

Den nye logistikterminal skal servicere Jylland og Fyn med levering til både daoHOME og daoSHOP samt leveringer fra Europa. Det bliver den første terminal, der er designet til håndtering af den stigende mængde pakker, der sammen med levering af aviser, breve og magasiner, er en del af dao’s forretning.Per Henriksen; CEO i KT Erhvervsbyg A/S, fortæller om opførelsen af logistikcenteret:

”Vi har gennem tiden bygget en del logistikbyggerier og trækker på mange års erfaringer med effektivt logistikbyggeri. Vi ved, hvad der fungerer i praksis, og hvordan vi gennem byggeriet kan optimere hverdagen i virksomheden. I dette projekt til dao arbejder vi med flere spændende detaljer. F.eks. er der gennem brandglas etableret udsyn fra administrationen på første sal ud over logistikhallen. På førstesalen etablerer vi også et spiseområde med udgang til en tagterrasse i niveau. For os i KT Erhvervsbyg ligger der en opgave i at koordinere tidsplanen med systemleverandøren af det sorteringsanlæg, der skal installeres i bygningens store sorteringsrum. På den måde arbejder vi faktisk med to deadlines i projektet: en til systemleverandøren og en til bygherre”.

Systemleverandøren, som vi kommer til at arbejde tæt sammen med, er Beumer Group, der skal levere sorteringssystemerne til det nye logistikcenter. Byggeriet står færdig den 3. december 2021.

(FAKTA INFO)
Om byggeriet:

  • Grundareal: 27.440 m2
  • Logistik og distributionshal: 6.210 m2
  • Scooter garage og omklædning: 455 m2
  • Administration:510 m2
  • Porte til lastbiler: 9 stk.
  • Porte til varebiler: 11 stk.
  • Kapacitet i timen: 15.000 forsendelser