Da KT Erhvervsbyg igangsatte byggeriet af Ambientes domicil i Skanderborg var forventningerne høje. Men at domicilet skulle blive kåret som Årets Kontorbyggeri 2020, var alligevel en glædelig overraskelse, da projektteamet en dag i april modtog prisen for byggeriet, som rummer et unikt arbejdsmiljø, der emmer af atmosfære.

 

Det var en offentlig afstemning og en fagjury der med prisen understregede, at det kombinerede kontor- og produktionsmiljø i Ambientes domicil har nået nye højder. Juryen fremhævede bl.a., hvordan bygningen afspejler virksomhedens DNA såvel ude som inde. Ambientes kreative direktør er stolt af prisen og pointerer, at god indretning ikke behøver være forbeholdt de få, men at penge strækker langt, når man udfordrer konventionerne.

 

Om byggeriet sagde fagjuryen:

“Nordisk, minimalistisk, tidløst, funktionelt og gennemtænkt ned til mindste detalje, men samtidig smukt, moderne og stemningsfuldt domicil. En unik atmosfærefyldt bygning designet til at skabe gode rammer om medarbejderne. Bygningen afspejler ude som inde virksomhedens DNA, men er samtidig designet på en sådan måde, at den er anvendelig for mange andre typer virksomheder, hvilket sikrer en bæredygtig, fremtidig brug for huset.”

 

Indbygget Waaw effekt

Ambiente betyder atmosfære på spansk, og netop den gode atmosfære er i centrum i det nye 11.500 m2 store domicil i Skanderborg. Bygningen til 50-100 ansatte rummer administration, lagerhal og produktion for firmaet, der designer og bygger messestande, butikker og indretter domiciler for andre virksomheder. Visionen og ambitionen har været at skabe fremtidens domicil med fleksibilitet, velvære og ”value for money” i fokus.

 

Udvendigt ser den minimalistiske facade i beton og stål ikke ud af noget specielt. Men indenfor bliver man mødt af en verden af lys, rummelighed og atmosfære. Stilen er rå med ubehandlede betonvægge og synlige el- og ventilationsanlæg. Den rå stil brydes af White City: 18 hvide ”huse” stablet forskudt oven på hinanden, og en stor grøn atriumgård med overdækket terrasse.

 

Ambientes domicil er et godt eksempel på hvordan man med unikke rammer og gennemtænkte løsninger kan udfolde en virksomheds dna i et domicil og derved opnå den helt rigtige Wauw effekt.

 

KT Erhvervsbyg kan nu se tilbage på en totalentreprise i et velfungerende samarbejde med Ambiente som Bygherre og Ardess Architecture and Design.

 

Per Henriksen, CEO i KT Erhvervsbyg fortæller om samarbejdet:

”Ambientes nye domicil er blevet til i et stærkt samarbejde, hvor den arkitektoniske, æstetiske og praktiske tænkning har været i fokus fra start til slut. Resultatet viser værdien af et tæt samarbejde, hvor parterne har ydet sparring og udvidet hinandens horisont. I kraft af det gode samarbejde har der været styr på økonomien i byggeriet til gavn for domicilets arbejdsmiljø og det æstetiske udtryk”

 

 

KÅRING AF ÅRETS KONTORBYGGERI

Kåringen af Årets kontorbyggeri varetages af Nohrcon, der uddeler prisen for at debattere godt kontorbyggeri til inspiration for andre. Ambientes domicil fik knap 1000 stemmer og reaktionerne, taler for sig selv:

 

  • ”Der er kant, personlighed og kreative løsninger. Samtidig er der skabt en hjemlig og varm følelse i et råt byggeri”
  • ”Fedt med det underspillede ydre og det imponerende indre.”
  • ”Jeg er vild med den minimalistiske stil og visuelle udtryk, når jeg kører forbi på E45.”
  • ”Fordi tegnestue, produktion og distribution er smukt samlet under et tag. Det er ikke ofte det ses.”
  • ”Deres lave m2 pris. De har med få midler evnet at få et super fint byggeri.”
  • ”Nytænkende arkitektur med fokus på at understøtte alle medarbejderes trivsel, kreativitet og motivation.”

 

Vi siger tillykke til Ambiente – og takker for et fantastisk samarbejde med projektets aktører.