Nyheder

KT Erhvervsbyg bygger nyt logistikcenter til dao

Dansk Avis omdeling A/S, bedre kendt som dao, får nyt logistikcenter i Fredericia. KT Erhvervsbyg A/S skal opføre logistikterminalen med den geografisk optimale placering. Første spadestik til byggeriet blev taget onsdag den 5/5.  

En markant vækst indenfor online handel og pakkehåndtering har skabt behov for nye rammer hos dao, Danmarks største distributionsselskab på morgendistribution. Vi bygger derfor nyt logistikcenter til virksomheden i Fredericia.

”Vi har valgt netop denne placering, da den har optimal adgang til motorvejsnettet i Trekantområdet og vi er meget tilfredse med, at KT Erhvervsbyg skal stå for opgaven. De kommer med god erfaring indenfor byggeri til logistikbranchen”, fortæller Adm. Direktør for dao, Morten Villberg.

Den nye logistikterminal skal servicere Jylland og Fyn med levering til både daoHOME og daoSHOP samt leveringer fra Europa. Det bliver den første terminal, der er designet til håndtering af den stigende mængde pakker, der sammen med levering af aviser, breve og magasiner, er en del af dao’s forretning.Per Henriksen; CEO i KT Erhvervsbyg A/S, fortæller om opførelsen af logistikcenteret:

”Vi har gennem tiden bygget en del logistikbyggerier og trækker på mange års erfaringer med effektivt logistikbyggeri. Vi ved, hvad der fungerer i praksis, og hvordan vi gennem byggeriet kan optimere hverdagen i virksomheden. I dette projekt til dao arbejder vi med flere spændende detaljer. F.eks. er der gennem brandglas etableret udsyn fra administrationen på første sal ud over logistikhallen. På førstesalen etablerer vi også et spiseområde med udgang til en tagterrasse i niveau. For os i KT Erhvervsbyg ligger der en opgave i at koordinere tidsplanen med systemleverandøren af det sorteringsanlæg, der skal installeres i bygningens store sorteringsrum. På den måde arbejder vi faktisk med to deadlines i projektet: en til systemleverandøren og en til bygherre”.

Systemleverandøren, som vi kommer til at arbejde tæt sammen med, er Beumer Group, der skal levere sorteringssystemerne til det nye logistikcenter. Byggeriet står færdig den 3. december 2021.

(FAKTA INFO)
Om byggeriet:

 • Grundareal: 27.440 m2
 • Logistik og distributionshal: 6.210 m2
 • Scooter garage og omklædning: 455 m2
 • Administration:510 m2
 • Porte til lastbiler: 9 stk.
 • Porte til varebiler: 11 stk.
 • Kapacitet i timen: 15.000 forsendelser
Read more

KT Erhvervsbyg bygger robotlager for SOLAR Danmark

En enorm udvidelse og en grund på 90.000 kvadratmeter!
Vi glæder os til at bygge for Solar Danmark i Vejen, der vil samle flere lagre under ét tag. Det nye byggeri består af 2 lagre på henholdsvis 4000 m2 og 6300 m2 med en tilhørende kabelgård på 15.000 m2, hvor der skal opbevares kabeltromler.  I det ene lager installeres der Autostore system til håndtering af 100.000 kasser med småvarer, der hentes af 125 robotter.

SOLAR er Vejens største virksomhed. Samling af virksomhedens lagre og automatisering er en vigtig grund for mange virksomheder, når de vælger at bygge nyt eller udvide. Byggegrunden ligger bag det nuværende SOLAR på Industrivej Vest og giver mulighed yderligere udvidelser syd og vest for domicilet.

SOLAR tilbyder deres kunder mere end 250.000 forskellige varenumre indenfor alt fra EL-installation, VVS, ventilation til offshore. Vi glæder os til første spadestik!

 

Read more

EL:CON får bæredygtigt Videns-teknikhus

Første spadestik til El:CONs nye hovedsæde blev taget den 23/11. Nu påbegyndes opførelsen af
6000m2 nyt DGNB certificeret signaturbyggeri, centralt placeret i Aarhus.

Et sprit nyt og tilmed bæredygtigt Videns-teknikhus. Det er snart virkelighed for den kendte installatørvirksomhed EL:CON. Det nye byggeri bliver hovedsæde for virksomheden med stærke lokalafdelinger, 1100 medarbejdere og et stort socialt ansvar med 185 lærlinge.

KT Erhvervsbyg A/S skal i totalentreprise bygge EL:CONS nye hovedsæde i Aarhus i tæt samarbejde med indretningsspecialisten Ambiente.

Samarbejdet med Ambiente har allerede vist sig succesfuldt, da domicilet som KT Erhvervsbyg byggede til Ambiente tidligere på året, vandt prisen ”Årets kontorbyggeri 2020”. Samarbejdet med Ambiente har givet os styrke og lyst til flere signaturbyggerier, der viser virksomhedernes DNA og kernekompetencer.

”Vi viste med Ambientes hovedsæde, at flot arkitektur ikke er et spørgsmål om høj kvadratmeterpris – men om samarbejde. Derfor har vi fortsat vores dialog med Ambiente til gavn for andre bygherrer, der også ønsker at deres nye domicil skal udtrykke virksomhedens DNA og kompetencer”, siger Per Henriksen, CEO i KT Erhvervsbyg A/S.

Nyt Videns-teknik Hus
Hos EL:CON glæder adm. Direktør Jesper Knudsen sig til at etablere et helt nyt Videns-teknik hus, der både viser og samler virksomhedens kompetencer under samme tag.

” Det er vigtigt, at byggeriet ses i den rette sammenhæng. Som en del af en større strategisk plan
– et spin off af vores øvrige aktiviteter. Vi faldt for byggegrunden på grund af dens meget centrale placering.
Jeg glæder mig mest til at tilbyde vores medarbejdere nogle fede omgivelser, samle flere af vores vigtige kompetencer under samme tag – og lade huset vise, hvad vi kan.”

Med inspiration fra Ambiente bliver EL:CONS signaturbyggeri bygget i et råt og enkelt udtryk med rå betonelementer og en høj grad af fleksibilitet, så f.eks. vægge kan flyttes efter behov.
– En fin symbiose af rå fabrikshal og moderne administrationsbyggeri!
De 6000 m2 får 3370 administration og resten deles mellem lager og produktion.

Bygningen bliver udstyret med intelligent bygningsstyring, videoovervågning, solceller, mulighed for genanvendelse af vand, fuldt fokus på akustik, adgangskontrol, lysstyring og meget mere.

I KT Erhvervsbyg er vi ikke i tvivl. Når domicilet står færdigt, er der ingen, der vil være i tvivl om, at her bor en el-installatør!

 

 

Read more

Nyt arkitektonisk varmeværk i Egtved

Egtved Fjernvarmes nye varmeværk skal køre på halm og flis og vil supplere eksisterende solfangerpark og varmeværk. Men det kan mere end det. KT Erhvervsbyg A/S bygger en arkitektonisk bygning på Lergårdsvej – et spændende og noget anderledes projekt.

Måske Danmarks smukkeste varmeværk? Da vi vandt Egtved Varmeværk i licitation, var det måske nok et blandt mange varmeværker på vores referenceliste. Men Egtved skulle have noget helt specielt.

Den 1750 m2 store bygning bliver arkitektonisk udført i special-farver. Administrationsbygningens rødlig farve er udviklet i samarbejde med betonelementleverandøren, arkitekten og KT Erhvervsbyg, mens produktionsbygningen opføres med beton i en hvid nuance. Vinduerne og døre udføres som glas/aluløsning i sort, der matcher bygningens sorte porte.
Projektet omhandler opførelse af bygninger til Egtved Varmeværks nye maskinanlæg. Det nye varmeværk består af en række sammenbyggede bygninger indeholdende et nyt lager, kedelhal, varmepumpebygning samt dertilhørende lagerfaciliteter, procesrum og administrationsfaciliteter.
Bent Storgaard, vores projektchef, fortæller:

”Trods en presset tidsplan, har vi nået, det vi skulle. Især har betonarbejdet været en rigtig spændende opgave, der er blevet udført med stor akkuratesse. – Et udfordrende projekt i sig selv, da der ikke var valgt nogen standardløsninger. Men alt er blevet løst som ønsket af rådgiverne”

Vi opfører Egtved Fjernvarme i hovedentreprise og forventer projektet afsluttet i første kvartal 2021.

Projektet omfatter også anlægsarbejde som belægning, beplantning, trapper, maskinfundamenter mv.

 

Read more

Konstruktørpraktikanter og Ingeniørpraktikanter

Vi søger løbende konstruktørpraktikanter og ingeniørpraktikanter

Kan du lide at arbejde selvstændigt, have mange bolde i luften, og vil du prøve kræfter med erhvervsbyggeri – så er du måske vores næste konstruktørpraktikant eller ingeniørpraktikant.

Hos KT Erhvervsbyg er vi ambitiøse, vi er i vækst og har derfor et højt aktivitetsniveau. Vi er specialiserede i at bygge alle former for erhvervsbyggeri – fra flotte domiciler og bilhuse til funktionelle produktions- og lagerfaciliteter. Hos KT Erhvervsbyg bliver du stillet overfor mange spændende problemstillinger, hvor teoretisk ingeniørarbejde hver dag bliver omsat til praktisk udførelse gennem et professionelt team bestående af ingeniør og konstruktører på vores tegnestue i Give.
Om dig:

 • Du er konstruktør- eller ingeniørstuderende
 • Du kan lide at arbejde selvstændigt, og jagte den ”gode løsning” ved hjælp af eks. sparring med kollegaer
 • Du kan lide at have mange bolde i luften
 • Du stiller krav til dig selv, og du er grundig

Hos KT Erhvervsbyg får du:

 • Alsidige arbejdsopgaver hvor kompleksitet og ansvar stiger i takt med din fortsatte udvikling
 • Et godt og inspirerende arbejdsmiljø med højt til loftet, en uformel tone og fagligt dygtige kolleger
 • Mulighed for selv at præge byggeriets udseende i tilbudsfasen
 • Mulighed for at udvikle din faglighed gennem sparring med erfarne og dygtige kollegaer

Tegnestuen er i dag bemandet med konstruktører, tekniske assistenter og bygningsingeniører. Vi benytter Revit i alle byggeriets faser, vores objekter er klassificeret og keynotet.

Om stillingen:

Vi tilbyder en praktikstilling med gode aftalevilkår. Hvis du ønsker at høre mere om arbejdsopgaverne eller andet så ring til Morten på 22597312 vedr. ingeniør eller Claus på 26757035 vedr. konstruktør.

Ellers send din ansøgning til Claus cpe@ktebyg.dk

Om at være i praktik hos KT Erhvervsbyg:

Mikkel Boldt Hansen, Ingeniørpraktikant fra ingeniørhøjskolen Aarhus

”Jeg har været i praktik hos KT Erhvervsbyg, og det har været rigtig fedt. Allerede i begyndelsen får man lov at prøve kræfter med de mange forskellige opgaver, som en ingeniør jo har. Man får hurtigt et stigende ansvar i firmaet, og efter kort tid har man mulighed for at arbejde på sine helt egne byggesager, hvor alt lige fra statisk dokumentation til samlingsdetaljer skal laves.

I KT Erhvervsbyg er man meget tæt på byggeriet, så det man regner på den ene dag, bliver støbt eller bygget ude på byggepladsen dagen efter. Det betyder også at man har muligheden for at komme ud på byggepladsen og se det man har regnet på i virkeligheden, hvilket er helt vildt fedt fordi det giver en dybere forståelse for det man laver på kontoret.

Mercedes Thomsen, Konstruktørpraktikant fra Via Holstebro.

”Hos KT Erhvervsbyg er der virkelig mulighed for at lære noget, Jeg sidder som projekterende, men firmaet rummer både sælgere, byggeleder, ingeniører og håndværkere. På tegnestuen har jeg flere forskellige opgaver og jeg har fået lov til at prøve mig selv af både i forhold til ansvar og viden, men der er altid en god kollega til at hjælpe. Opgaverne varierer bredt, jeg har både lavet dispositionsforslag, men nu er det projekter som lige om lidt starter op på byggepladsen. Så der er også rig mulighed for at komme ud og se hvad man har projekteret. KT Erhvervsbyg er et firma i vækst, hvilket også er fedt at være en del af en succes. Der er god stemning og også mulighed for at være social trods Corona, over en øl eller et spil dart. Helt sikker en virksomhed der er spændende at være en del af.

Read more

Freelance Konstruktør

Kan du lide at arbejde selvstændigt, have mange bolde i luften – så har du nu muligheden for freelance tilknytning til vores tegnestue.

Hos KT Erhvervsbyg er vi ambitiøse, vi er i vækst og har derfor et højt aktivitetsniveau.

Vi er specialiserede i at bygge alle former for erhvervsbyggeri – fra flotte domiciler og bilhuse til funktionelle produktions- og lagerfaciliteter.

Der søges en langsigtet fast tilknyttet selvstændig konstruktør, som kan hjælpe os med projektering når vi har for mange projekter på én gang.

For at få et godt flow i projekteringen er det nødvendigt at du kommer sidder på vores tegnestue til de første projekter. Ved de efterfølgende projekter kan det sandsynligvis klares med nogle møder – enten på Teams eller i Give.

Projekteringen er primært elementbyggeri med hovedvægten på fundamenter, afløb, element-samlinger og øvrige konstruktionsdetaljer.

Du vil få en grundig indføring i vores løsninger.

Hos KT Erhvervsbyg får du mange spændende udfordringer, og du indgår i et professionelt team af ingeniører og konstruktører på vores agile tegnestue i Give, som i samarbejde med projektlederen sammensætter projekterne – her er der ikke langt fra tanke til handling.

Om dig:

Du er teoretisk velfunderet, med flair for praktiske løsninger.

Du har min. 3-5 års relevant erhvervserfaring og måske har du håndværkerbaggrund.

Af natur er du nysgerrig og opsøgende ift. både faglighed og andre mennesker. Det gør dig god til at skabe relationer, udvikle dig fagligt og finde gode løsninger.

Du finder det inspirerende og motiverende at kunne være med fra start til slut i et projekt og dermed være en af del af hele processen med at skabe det ønskede byggeri til alles tilfredshed.

Humør og åbenhed er vigtige elementer for dig, og du trives med at være en del af en virksomhed i udvikling med plads til eget initiativ.

Du har måske kendskab til energirammeberegning og brandsikring.

Hos KT Erhvervsbyg får du:

 • Alsidige arbejdsopgaver og masser af ansvar.
 • Et godt og inspirerende arbejdsmiljø med højt til loftet, en uformel positiv tone og fagligt dygtige kolleger.
 • Mulighed for faglig og personlig udvikling.
 • Mulighed for at blive en del af vores succes og fortsatte vækst.

Tegnestuen består i dag af bygningsingeniører, tekniske assistenter og konstruktører.

Om stillingen:

Send din ansøgning til: cpe@ktebyg.dk

Har du spørgsmål, kan du kontakte Claus på

2279 3422

Read more

CEO Per Henriksen til Licitationen: Genialiteten i krydsfeltet mellem arkitektur og kosteffektivt byggeri ligger i samarbejdet

 

I forbindelse med kåringen af Ambiente som årets kontorbyggeri, sætter Per Henriksen i et interview til Licitationens tillæg ”Milepæle i Arkitekturen” fokus på samarbejdet som en afgørende faktor, når der skal skabes arkitektur på kosteffektive kvadratmeter. Læs interviewet her:

Genialitet tilskrives ofte en persons særlige, næsten guddommelige evner og har historisk set været udtryk for at skabe noget nyt og innovativt, tangerende til det sindsyge.
Hvori består det geniale i Ambientes byggeri?

”Det lyder måske usexet men det exeptionelle består i processen og samarbejdet i projektgruppen, hvor alle parter er budt ind med hver deres kernekompetencer. Arkitektens kreative indspark er blevet blandet med bygherres evne til at definere sine behov skarpt. Vores opgave som entreprenør har så været at få det hele til at ske på den mest kosteffektive måde. Ambiente siger selv de har sparet 30% på byggeriet – men alting er relativt og nok et spørgsmål om fortolkning. For os har det været et spørgsmål om at konkretisere de mange ideer i solide byggetekniske løsninger, der har bundet sløjfen på bygherres behov og arkitektens vision. Det er lykkedes. Og netop derfor har domicilet fået en X faktor, der udtrykker Ambientes DNA: Atmosfære.”

Hvordan afspejler byggeriet fremtidens behov i en Coronatid, hvor hjemmearbejde og digitale møder er blevet hverdagskost?
”Corona har forandret mange ting i verden men indenfor domicilbyggeri er verden den samme som før. Man har stadig fokus på at bygge fleksibelt, så man kan tilpasse brugen af bygningen til virksomhedens skiftende behov. Det kan være alt fra udlejning eller udvidelse til ”ommøblering” af afdelinger. Måske vil vi i tiden efter Corona se en tendens til at opgradere det sociale aspekt på arbejdspladsen, fordi vi har opdaget, at arbejdspladsen skal give os relationer og faglig sparring fremfor bare et sted af være. Vores arbejdsplads er ikke længere bare et sted man går på arbejde. Det er et sted man lever sin hverdag og henter sin inspiration gennem socialt og fagligt samvær med kollegaer”

Hvad er den vigtigste læring man kan trække ud af samarbejdet omkring Årets kontorbyggeri?

”Den vigtigste læring er helt klart at fantastisk arkitektur ikke er et spørgsmål om kvadratmeterpris – men om at få samarbejde, inspiration og evnen til at krydse klinger i et fagligt kompetencefelt til at ske.  Derfor er det også alt afgørende at samarbejdet mellem arkitekt, bygherre og entreprenør etableres så tidligt som muligt i processen. Den tale har vi holdt så tit – men i Ambientes domicil har vi beviset på, hvad det tidlige samarbejde rent faktisk kan udrette.”

Se de flotte billeder af Årets kontorbyggeri 2020 her: https://www.kterhvervsbyg.dk/reference/ambiente-a-s-skanderborg/ :

 

 

 

 

Read more