Egtved Fjernvarmes nye varmeværk skal køre på halm og flis og vil supplere eksisterende solfangerpark og varmeværk. Men det kan mere end det. KT Erhvervsbyg A/S bygger en arkitektonisk bygning på Lergårdsvej – et spændende og noget anderledes projekt.

Måske Danmarks smukkeste varmeværk? Da vi vandt Egtved Varmeværk i licitation, var det måske nok et blandt mange varmeværker på vores referenceliste. Men Egtved skulle have noget helt specielt.

Den 1750 m2 store bygning bliver arkitektonisk udført i special-farver. Administrationsbygningens rødlig farve er udviklet i samarbejde med betonelementleverandøren, arkitekten og KT Erhvervsbyg, mens produktionsbygningen opføres med beton i en hvid nuance. Vinduerne og døre udføres som glas/aluløsning i sort, der matcher bygningens sorte porte.
Projektet omhandler opførelse af bygninger til Egtved Varmeværks nye maskinanlæg. Det nye varmeværk består af en række sammenbyggede bygninger indeholdende et nyt lager, kedelhal, varmepumpebygning samt dertilhørende lagerfaciliteter, procesrum og administrationsfaciliteter.
Bent Storgaard, vores projektchef, fortæller:

”Trods en presset tidsplan, har vi nået, det vi skulle. Især har betonarbejdet været en rigtig spændende opgave, der er blevet udført med stor akkuratesse. – Et udfordrende projekt i sig selv, da der ikke var valgt nogen standardløsninger. Men alt er blevet løst som ønsket af rådgiverne”

Vi opfører Egtved Fjernvarme i hovedentreprise og forventer projektet afsluttet i første kvartal 2021.

Projektet omfatter også anlægsarbejde som belægning, beplantning, trapper, maskinfundamenter mv.