🔙 Tilbage til praktik oversigten

Praktik som Projekterende bygningskonstruktør

Hvert semester søger vi én praktikant.

En praktikperiode på vores tegnestue vil løfte dine nuværende erfaringer med projektering til et nyt niveau. Med 12 pragmatiske og specialiserede bygningskonstruktører som kollegaer vil du få en bred viden om projekteringens mange kerneopgaver.

Uanset om du har særlig interesse for konstruktioner og knudepunktsløsninger, materialesammensætning, bygbarhed og planlægning, brandsikring, arbejdsmiljø, tekniske installationer – eller om du er nysgerrig på lidt af det hele – kan vi fylde ny læring og erfaring på dig.

Tegnestuens projektering gebynder efter det tidlige skitseprojekt, som vores arkitekter udarbejder (læs mere om vores arkitekt-praktik her).
Det vil sige projektering fra myndighedsprojekt/projektforslag henover udførelsesprojekt til færdige as-buildtegninger.

Vi har fokus på bygbarhed hele vejen igennem processerne og beslutningerne. Med erfarne byggeledere “lige ved hånden” har vi en naturlig og effektiv proces med erfaring fra byggepladserne og tilbage til bl.a. tegnestuen.

Det foregår både struktureret igennem evaluering af afleverede byggesager, men også i det daglige igennem dialog mellem og med kollegaer fra vores byggepladser.

Hvis specialviden på tegnestuen ikke er tilstrækkelig, er der fem meter til vores eget ingeniørkontor, hvor 12 dygtige og erfarne ingeniører er klar til at dele ud af hvert deres fagområde.

Med certificerede brandrådgivere, certificerede statikere, konstruktionsingeniører med speciale indenfor geostatik samt VVS-ingeniører, er vidensniveauet både højt og specialiseret.

Dernæst er der kun tre meter fra tegnestuen til vores eget bæredygtighedsteam, hvor 6 passionerede kollegaer gerne vil dele ud af deres specialviden om bæredygtighed i relation til byggeriet.

Her kan du hente viden om, hvordan materialer og løsninger påvirkninger bæredygtigheden, men i afdelingen er de også friske på en snak om bæredygtighed generelt.

Det tætte bånd med ingeniørfagene og bæredygtighedsteamet giver et unikt sammenspil, hvor vidensdeling og udvikling er i fokus.

Afhængig af dine ønsker og byggesagernes timing, kan du besøge byggepladsen for selvsamme projekt som du har projekteret på.

Den mulighed giver en grundig forståelse for både teori og praksis og ikke mindst forskellen imellem. At planlægge og projektere noget, du efterfølgende ser bygget 1:1, giver en god helhedsforståelse, du kan bygge videre på.

Derudover er frisk luft ved besøg på vores byggepladser altid en selvfølge.

Opgaverne i løbet af praktikken kan typisk være:

  • Projektering af hele bygninger eller bygningsdele i samarbejde med kollegaer
  • Planlægge og sikre at terræn og nødvendige kørekurver har samspil
  • Medvirke til at eventuelle krav til bæredygtighedscertificering indarbejdes
  • Bidrage til et godt midlertidigt og permanent arbejdsmiljø i byggeprojekterne
  • Koordinere med tekniske installationer i samarbejde med ingeniører
  • Indarbejde krav og løsninger til brandsikring i samarbejde med kollegaer
  • Sikre optegning af nødvendige bærende konstruktioner i samarbejde med ingeniører
  • Strukturere og evt. udfylde krav på Byg & Miljø ifm. byggeansøgning
  • Deltage i projekteringsmøder, bygherremøder, møder med myndigheder eller andre relevante møder

En praktikperiode som projekterende bygningskonstruktør hos KT Erhvervsbyg A/S vil give dig en god faglig ballast og erfaring, du kan bygge videre på i dit kommende job efter uddannelsen. En praktikperiode der ikke mindst vil øge din evne til at have bygbarhed i fokus, balancerende med tiltagende krav til bæredygtighed og sikkerhed i byggeriet.

Praktikken henvender sig til

  • Bygningskonstruktører

Du kan løbende ansøge om en praktikplads som projekterende bygningskonstruktør.
Send os din ansøgning, CV og evt. andet relevant materiale via formularen her på hjemmesiden, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt

Projekterende praktikansvarlig
Hos KT Erhvervsbyg A/S

Bo Kjelsmark Gydesen

✆  21 21 30 15

Kom og bliv en del af holdet hos KT Erhvervsbyg A/S

Martin Lorenzen Nielsen

Bygningskonstruktør VIA Horsens, praktikant i foråret 2023

”Min praktikperiode ved KT Erhvervsbyg har øget mine kompetencer og færdigheder der er nødvendige at besidde som kommende bygningskonstruktør. Jeg har som projekterende fået lov til at dykke ned i alle områder igennem processen på et par projekter, og oplevet forskellighed i hverdagen lige fra byggeansøgninger til byggepladsbesøg.

På tegnestuen er der hjælpsomme medarbejdere med forskellige baggrunde og uddannelser som skaber en bred vifte af erfaring og faglig viden. Dette resulterer i at man kan få stillet sin tvivl og at der aldrig er nogen der er blege for at hjælpe. Man sidder aldrig helt alene med en opgave, men får stadig lov til at mærke hvilken virkelighed der venter på den anden side af skolebænken.

Der er altid god stemning på kontoret, og tit og ofte plads til en historie imens man hælder morgenkaffen op. Alt i alt et praktiksted lige efter bogen med positive, glade og reelle mennesker i det gule hus i Give.”

Martin er i dag ansat som bygningskonstruktør hos KT Erhvervsbyg A/S.

Kristina Rasmussen

Bygningskonstruktør VIA Horsens, praktikant i efteråret 2023

”I min Praktikperiode hos KT Erhvervsbyg har jeg haft mulighed for at dele praktikken op.

Jeg har været 10 uger i bæredygtighedsteamet og 10 uger på tegnestuen. Jeg har dermed fået et kendskab til en del af bæredygtighedsarbejdet samt øget mine kompetencer og færdigheder i forhold til projektering.

Jeg har igennem forløbet fået lov til at være med i flere forskellige projekter, og har arbejdet med alt fra LCA, byggepladsbesøg, analyser, sende ansøgninger på Byg og Miljø, til at arbejde med projektering af tilbygninger og hal- og kontorbyggeri.

Medarbejderne hos KT Erhvervsbyg er en blandet flok, med det til fælles at de alle er hjælpsomme.

Mangfoldigheden resulterer i en bred vifte af erfaring og faglig viden, der bliver delt imellem hinanden. Der er en god stemningen i huset, plads til alle og det er et godt sted at være praktikant.”

Johan Kristiansen

Bygningskonstruktør VIA Aarhus, praktikant i efteråret 2020

”Hos KT Erhvervsbyg er det muligt at være med fra start, hvor de første skitser bliver tegnet og til det færdige byggeri står færdigt.

Som praktikant føler man sig hurtigt som en del af holdet.

Der er gode medarbejdere som giver sig tid til at hjælpe og man får lov at arbejde med sine egne projekter, dog altid med en hjælpende hånd.

I løbet af min praktikperiode har jeg udviklet mig byggeteknisk, samtidig med at jeg har fået lov til at dygtiggøre mig i Revit.

Jeg har både arbejdet med families i Revit, udarbejdet byggeansøgninger og projekter i både tilbudsfasen, myndighedsfasen og hovedprojektsfasen”

Johan er i dag ansat som bygningskonstruktør hos KT Erhvervsbyg A/S.

Mercedes Wende Thomsen

Bygningskonstruktør VIA Holstebro, praktikant i foråret 2021

”Hos KT Erhvervsbyg er der virkelig mulighed for at lære noget, jeg sidder som projekterende, men firmaet rummer både sælgere, byggeleder, ingeniører og håndværkere.

På tegnestuen har jeg flere forskellige opgaver og jeg har fået lov til at prøve mig selv af både i forhold til ansvar og viden, men der er altid en god kollega til at hjælpe. Opgaverne varierer bredt, jeg har både lavet dispositionsforslag, men nu er det projekter som lige om lidt starter op på byggepladsen. Så der er også rig mulighed for at komme ud og se hvad man har projekteret.

KT Erhvervsbyg er et firma i vækst, hvilket også er fedt at være en del af en succes. Der er god stemning og også mulighed for at være social trods Corona, over en øl eller et spil dart.

Helt sikker en virksomhed der er spændende at være en del af.”

Mercedes er i dag ansat som bæredygtighedsleder hos KT Erhvervsbyg A/S.