🔙 Tilbage til praktik oversigten

Praktik som Rådgivende ingeniør

Hvert semester søger vi én praktikant.

På vores ingeniørkontor vil praktikken foregå i et team med 12 erfarne ingeniører, der tilsammen favner alle discipliner i byggeriet. Med certificerede brandrådgivere, certificerede statikere, konstruktionsingeniører med speciale indenfor geostatik samt ingeniører inden for VVS, ventilation og indeklima, er vidensniveauet både højt og specialiseret.

Derfor kan vi understøtte et praktikforløb, der enten er specifikt og specialiseret eller bredt og baseret på nysgerrighed.

Vi har et gennemgående fokus på praksisnære konstruktioner og bygbarhed hele vejen igennem processerne og beslutningerne.

Med erfarne byggeledere “lige ved hånden,” er der en naturlig og effektiv proces med erfaring fra byggepladserne og tilbage til bl.a. ingeniørkontoret. Det foregår både struktureret igennem evaluering af afleverede byggesager, men også i det daglige igennem dialog mellem og med kollegaer fra vores byggepladser.

Hvis du kommer til at mangle sparring fra andre end dine ingeniørkollegaer, er der fem meter til vores egen tegnestue, hvor 12 pragmatiske og specialiserede bygningskonstruktører er klar til at dele deres viden om bl.a. bygbarhed, materialesammensætning, arbejdsmiljø eller komplekse knudepunkter i konstruktionerne.

Dernæst er der kun tre meter fra ingeniørkontoret til vores eget bæredygtighedsteam, hvor 6 passionerede kollegaer gerne vil dele ud af deres specialviden om bæredygtighed i relation til byggeriet. Her kan de hente viden om, hvordan materialer, installationer og løsninger påvirkninger bæredygtigheden, men i afdelingen er de også friske på en snak om bæredygtighed generelt.

Det tætte bånd med tegnestuen og bæredygtighedsteamet giver et unikt sammenspil, hvor vidensdeling og udvikling er i fokus.

Afhængigt af dine ønsker og byggesagernes timing kan du besøge byggepladsen for selvsamme projekt, som du har regnet på. Det giver dig en grundig forståelse for både teori og praksis, og ikke mindst forskellen imellem. At planlægge og projektere noget, du efterfølgende ser bygget 1:1, giver en god helhedsforståelse, du kan bygge videre på.

Derudover er frisk luft ved besøg på vores byggepladser altid en selvfølge.

Opgaverne i løbet af praktikken kan typisk være:

  • Stabilitetsberegninger
  • Fundamentsberegninger
  • Statiske beregninger i stål, træ og beton
  • Udarbejdelse af samlet statisk dokumentation
  • Byggepladstilsyn på dine egne projekter
  • Evt. udarbejdelse af energirammeberegninger
  • Evt. udarbejdelse af LCA-beregninger

En praktikperiode som bygningsingeniør hos KT Erhvervsbyg A/S vil give dig en god faglig ballast og erfaring, som du kan bygge videre på i dit kommende job efter uddannelsen.

En praktikperiode, der ikke mindst vil øge evnen til at have bygbarhed i fokus, balancerende med tiltagende krav til bæredygtighed og sikkerhed i byggeriet.

Praktikken henvender sig til

  • Bygningsingeniører

Du kan løbende ansøge om en praktikplads som bygningsingeniør.
Send os din ansøgning, CV og evt. andet relevant materiale via formularen her på hjemmesiden, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt

Ingeniør praktikansvarlig
Hos KT Erhvervsbyg A/S

Morten Vindelbo

✆  22 59 73 12

Kom og bliv en del af holdet hos KT Erhvervsbyg A/S

Asmahan Shahin

Bygningsingeniør VIA Horsens, praktikant i efteråret 2023

”Under mine projekter hos KT Erhvervsbyg, har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med komplekse udfordringer, der har udvidet min forståelse for bygningsingeniørfaget. Kollegernes hjælpsomhed har ikke kun bidraget til mine tekniske færdigheder, men også styrket min evne til at samarbejde i et mangfoldigt team.

Mangfoldigheden i baggrundene og uddannelserne blandt mine kolleger har åbnet mine øjne for forskellige tilgange til løsning af ingeniørmæssige problemer. Det har været givende at lære fra deres erfaringer og dele mine egne perspektiver i denne inspirerende atmosfære.

På kontoret er ikke kun professionelle færdigheder i fokus, men også det positive arbejdsmiljø. Der er en åben dialog, og alle er velkommen til at dele deres ideer. Denne åbenhed har skabt et sted, hvor man ikke kun arbejder effektivt, men også trives personligt.

Alt i alt har min praktiktid hos KT Erhvervsbyg været en berigende oplevelse, der har formet mig som en dygtigere og mere velafbalanceret bygningsingeniør”

Karina Johansen

Bygningsingeniør VIA Horsens, praktikant i efteråret 2021

”I det halve år jeg har været i praktik hos KT Erhvervsbyg, har jeg udviklet mig meget både fagligt og personligt.

Som praktikant hos KT Erhvervsbyg føler man sig virkelig velkommen, og bliver hurtigt ”en del af teamet”. Noget jeg virkelig syntes var fedt i løbet af praktikperioden, var at løse en masse opgaver med statisk dokumentation.

Det var en fornøjelse at komme ud på byggepladserne, og derved få en øget forståelse for det, jeg har siddet og regnet på. Det var fedt at kunne bidrage på mange forskellige områder, fx med akustiske beregninger.

Jeg synes godt om, at det ingeniørmæssige arbejde hos KT Erhvervsbyg favner bredt og derved rammer flere af de fagområder, jeg har beskæftiget mig med under min uddannelse.

Dette er også medvirkende til, at man som ingeniørpraktikant hos KT Erhvervsbyg virkelig får chancen for at spore sig nærmere ind på, hvilke ingeniørmæssige områder, der taler mest til en.”

Karina er i dag ansat som bygningsingeniør hos KT Erhvervsbyg A/S.

Mikkel Boldt Rosendahl

Bygningsingeniør Aarhus Universitet, praktikant i efteråret 2020

”Jeg har været i praktik hos KT Erhvervsbyg, og det har været rigtig fedt. Allerede i begyndelsen får man lov at prøve kræfter med de mange forskellige opgaver, som en ingeniør jo har.

Man får hurtigt et stigende ansvar i firmaet, og efter kort tid har man mulighed for at arbejde på sine helt egne byggesager, hvor alt lige fra statisk dokumentation til samlingsdetaljer skal laves.

I KT Erhvervsbyg er man meget tæt på byggeriet, så det man regner på den ene dag, bliver støbt eller bygget ude på byggepladsen dagen efter. Det betyder også at man har muligheden for at komme ud på byggepladsen og se det man har regnet på i virkeligheden, hvilket er helt vildt fedt fordi det giver en dybere forståelse for det man laver på kontoret.”

Mikkel er i dag ansat som bygningsingeniør hos KT Erhvervsbyg A/S.