Med Welcons udvidelse sprænger vi skalaen for large-scale industribyggeri til dato

Mens regeringen varsler en femdobling af dansk vindenergi i 2030, arbejder man på en kæmpe udbygning hos Welcon, der leverer tårne og flydende fundamenter til vindmølleindustrien. Masseproduktion og et effektivt produktions-set up vil være afgørende i fremtiden – og derfor bygger Welcon nu større end nogensinde.

“If you can dream it, we can steel it”. Sådan lyder Welcons slogan – og det kræver plads. For Welcon vil producere de største offshore vindmølletårne ​​og de innovative Stiesdal flydende fundamenter til vind-industrien. Derfor opruster virksomheden nu på kapaciteten og KT Erhvervsbyg leverer derfor en udvidelse med 30.000 kvadratmeter bygninger og 11 hektar belægning. Når hele Welcons byggeprojekt står færdigt vil drømmen om 180.000 m2 produktions- og lagerfaciliteter være virkelighed.

Bygninger designet til lean produktion
Welcons haller bliver designet til Lean produktion med den mest moderne og avancerede robotteknologi. Proportionerne er store – F.eks. er flere porte 14-16 meter høje og alene stålkonstruktionen fra Give Steel A/S udgør en tonnage 5.180 tons.

Vores CEO, Per Henriksen, fortæller om byggeriet:

Med Welcons megahaller og pladelager slår vi vores rekord indenfor large scale-industribyggeri. Her er alt bare stort. De nye lager- og produktionsfaciliteter vil indeholde fire nye store pladebearbejdnings- og svejsehaller, et meget stort nyt overfladebehandlingsanlæg samt ekstra lager-, kontor- og velfærdsfaciliteter. Alt sammen til aflevering i september næste år. Welcons megahaller er et godt eksempel på fremtidens large-scale produktions- og lagerfaciliteter.”

Vindenergi i politisk fokus

Welcons udvidelse kommer på et tidspunkt, hvor øget bæredygtighed driver ambitionen mod mere vindenergi i Danmark og hvor regeringen netop har lagt op til en femdobling af det nuværende niveau for vindenergi i 2030. Dermed vil den danske havvindskapacitet udvides til at kunne producere yderligere fire gigawatt strøm i 2030. Men den udmelding skræmmer ikke Welcon, der gerne vil imødekomme efterspørgslen på flere vindmøller og dermed bidrage til mere og billigere vedvarende energi.

”Når vi øger kapacitet og produktionseffektivitet i denne skala, er det reelt en omstilling til fremtiden, herunder øget efterspørgsel på vindenergi skabt i kølvandet af den nødvendige grønne omstilling og situationen i Ukraine. For os er en udvidelse derfor et vigtigt tiltag, for at Welcon kan fortsætte i vindenergiens superliga”, udtaler adm. direktør for Welcon, Jens Risvig Pedersen.

Welcon A/S er Europas største producent af offshore tårne ​og har leveret omkring 50% af alle europæiske offshore tårne. Med det nye byggeri vil Welcon A/S være langt den største europæiske fabrik til fabrikation af tårne.

Welcon beskæftiger 600 medarbejdere i Give