Praktikmuligheder hos KT Erhvervsbyg A/S

Hos KT Erhvervsbyg A/S tilbyder vi praktikforløb til studerende fra fire forskellige videregående uddannelser indenfor byggeri, nemlig bygningskonstruktør-, bygningsingeniør-, byggekoordinator- og arkitektuddannelsen.

Du har gode muligheder for et spændende og tilpasset praktikforløb afhængigt af dine ønsker og forventninger.

Med fem forskellige praktikforløb har vi noget at tilbyde de fleste, uanset om du fortrækker byggepladsen, vil udfordre arkitektur og indretning eller vil nørde opgaver inden for konstruktioner, bæredygtighed, statik eller installationer.

Uanset hvilket praktikforløb du vælger, bliver du en en vigtig del af et godt fællesskab med en flad virksomhedsstruktur, hvor ordentlighed og venlighed er omdrejningspunkter i vores kultur. Fællesskabet i vores virksomhed underbygges af vores interne fredagsbar, der (næsten) er obligatorisk.

Derudover er der stor opbakning til vores løbeklub, padelklub, cykelklub og ølklub. Er timingen for praktikforløbet heldigt, har du også mulighed for at deltage i forskellige arrangementer henover året, arrangeret af enten personaleforeningen eller vores ejerkreds. Arrangementerne kan variere fra familievenlige små arrangementer til hele weekender med partner.

Vores kontor ligger i Give, og vi har byggesager i det meste af Danmark.

Vi honorerer bygningskonstruktør-, byggekoordinator- og arkitektstuderende på SU med en erkendtlighed på 3.000 kr. pr. måned, godtgørelse af transport hjemmefra (betalt udgifter til offentlig transport eller kørselsgodtgørelse til egen bil) samt gratis diæt i arbejdstiden.

For ingeniørstuderende honorerer vi iht. IDA’s løn- og aftalevilkår samt gratis diæt i arbejdstiden.

Ansøgning skal sendes via formularen her på hjemmesiden iht. gældende GDPR-lovgivning.

Byggeleder

Praktikken som byggeleder vil give dig et solidt indblik i udførelsesfasens mange spændende opgaver, og ikke mindst mekanismerne bag. Vi har løbende projekter med kontordomiciler, produktionsbygninger, bilhuse, logistikcentre, forsyningsværker og butikker. Vores byggepladser er kendetegnede ved at være enkle og effektive. Hvert semester søger vi 2-3 byggeleder praktikanter.

Praktikken henvender sig til
– Bygningskonstruktører
– Bygningsingeniører med specialeretningen Byggeledelse
– Byggekoordinatorer

Rådgivende ingeniør

I vores ingeniørafdeling vil praktikken foregå i et team med 12 specialiserede ingeniører, der tilsammen favner alle discipliner i byggeriet. Dine kerneopgaver vil typisk være stabilitetsberegninger, fundamentsberegninger, statiske beregninger i stål, træ og beton, udarbejdelse af samlet statisk dokumentation samt byggepladstilsyn på dine egne projekter og evt. energiramme- og LCA beregninger. Hvert semester søger vi én ingeniør praktikant.

Praktikken henvender sig til
– Bygningsingeniører med specialeretningen Bærende konstruktioner
– Bygningsingeniører med specialeretningen Geostatik

Projekterende bygningskonstruktør

Hvis du er vild med konstruktive løsninger, der holdes så simpelt som muligt, er praktikken på vores tegnestue lige noget for dig. Sammen med 12 pragmatiske og specialiserede bygningskonstruktører vil du få en bred viden om projekteringens mange kerneopgaver – inkl. frisk luft ved besøg på vores byggepladser. Hvert semester søger vi én projekterende praktikant.

Praktikken henvender sig til
– Bygningskonstruktører

Arkitekt

Som praktikant i vores salgsafdeling vil du arbejde sammen med arkitekter, bygningskonstruktører og bygningsingeniører om at designe vores kommende byggerier. Igennem processen fra de første skitser til færdige salgstegninger er der fokus på en god balance mellem æstetik, bygbarhed, bygherres ønsker, økonomi og bæredygtighed. Hvert semester søger vi én arkitekt praktikant.

Praktikken henvender sig til
– Arkitekter
– Bygningskonstruktører

Bæredygtighedsleder

Kom og bliv klogere på bæredygtighedens mange facetter. Du vil sammen med seks passionerede kollegaer være med til at undersøge, udforme og dokumentere en mere bæredygtig tilgang i vores byggerier. Med uddannelser og erfaring indenfor bæredygtighed i byggeriet, arbejder vores bæredygtighedsteam dagligt med både certificeringer og kerneopgaver for at øge bæredygtigheden i vores byggeprojekter. Hvert semester søger vi én bæredygtighedslederpraktikant.

Praktikken henvender sig til
– Bygningskonstruktører
– Bygningsingeniører med specialeretningen Byggeri og Bæredygtighed
– Byggekoordinatorer

Kom og bliv en del af holdet hos KT Erhvervsbyg A/S

Historik og jobmuligheder

Siden 2016 har 23 studerende haft et praktikforløb hos KT Erhvervsbyg A/S. Vi er meget taknemmelig for de mange bidrag og input til vores processer og erfaringer igennem tiden. Et frisk og ærligt pust udefra er vigtig for udvikling og tilpasning.

10 ud af de 23 studerende er i dag fuldtidsansat som bl.a. byggeledere, projekterende konstruktører, ingeniører eller bæredygtighedsledere.

 

Det giver en ansættelsesrate på 43%, hvilket vi er rigtig stolte af.

 

Udover at KT Erhvervsbyg A/S har vækstet i alle årene, er den høje ansættelsesrate også et bevis for gode muligheder for match mellem den jobsøgende og KT Erhvervsbyg A/S. Idet vi selv styrer vores byggepladser, har egen tegnestue, eget ingeniørkontor og eget bæredygtighedsteam i huset, er der rig mulighed for at finde sit drømmejob som nyuddannet.

De fleste praktikanter vægter kulturen og holdånden hos KT Erhvervsbyg A/S højt, samtidig med at tingene holdes så simple som muligt.

Læs udtalelser fra nogle af vores tidligere praktikanter herunder.

Martin Lorenzen Nielsen

Bygningskonstruktør VIA Horsens, praktikant i foråret 2023

”Min praktikperiode ved KT Erhvervsbyg har øget mine kompetencer og færdigheder der er nødvendige at besidde som kommende bygningskonstruktør. Jeg har som projekterende fået lov til at dykke ned i alle områder igennem processen på et par projekter, og oplevet forskellighed i hverdagen lige fra byggeansøgninger til byggepladsbesøg.

På tegnestuen er der hjælpsomme medarbejdere med forskellige baggrunde og uddannelser som skaber en bred vifte af erfaring og faglig viden. Dette resulterer i at man kan få stillet sin tvivl og at der aldrig er nogen der er blege for at hjælpe. Man sidder aldrig helt alene med en opgave, men får stadig lov til at mærke hvilken virkelighed der venter på den anden side af skolebænken.

Der er altid god stemning på kontoret, og tit og ofte plads til en historie imens man hælder morgenkaffen op. Alt i alt et praktiksted lige efter bogen med positive, glade og reelle mennesker i det gule hus i Give.”

Martin er i dag ansat som bygningskonstruktør hos KT Erhvervsbyg A/S.

Mikkel Boldt Rosendahl

Bygningsingeniør Aarhus Universitet, praktikant i efteråret 2020

”Jeg har været i praktik hos KT Erhvervsbyg, og det har været rigtig fedt. Allerede i begyndelsen får man lov at prøve kræfter med de mange forskellige opgaver, som en ingeniør jo har.

Man får hurtigt et stigende ansvar i firmaet, og efter kort tid har man mulighed for at arbejde på sine helt egne byggesager, hvor alt lige fra statisk dokumentation til samlingsdetaljer skal laves.

I KT Erhvervsbyg er man meget tæt på byggeriet, så det man regner på den ene dag, bliver støbt eller bygget ude på byggepladsen dagen efter. Det betyder også at man har muligheden for at komme ud på byggepladsen og se det man har regnet på i virkeligheden, hvilket er helt vildt fedt fordi det giver en dybere forståelse for det man laver på kontoret.”

Mikkel er i dag ansat som bygningsingeniør hos KT Erhvervsbyg A/S.

Mercedes Wende Thomsen

Bygningskonstruktør VIA Holstebro, praktikant i foråret 2021

”Hos KT Erhvervsbyg er der virkelig mulighed for at lære noget, jeg sidder som projekterende, men firmaet rummer både sælgere, byggeleder, ingeniører og håndværkere.

På tegnestuen har jeg flere forskellige opgaver og jeg har fået lov til at prøve mig selv af både i forhold til ansvar og viden, men der er altid en god kollega til at hjælpe. Opgaverne varierer bredt, jeg har både lavet dispositionsforslag, men nu er det projekter som lige om lidt starter op på byggepladsen. Så der er også rig mulighed for at komme ud og se hvad man har projekteret.

KT Erhvervsbyg er et firma i vækst, hvilket også er fedt at være en del af en succes. Der er god stemning og også mulighed for at være social trods Corona, over en øl eller et spil dart.

Helt sikker en virksomhed der er spændende at være en del af.”

Mercedes er i dag ansat som bæredygtighedsleder hos KT Erhvervsbyg A/S.

Kom og bliv en del af holdet hos KT Erhvervsbyg A/S

Kontakt os i dag og få hjælp til dit byggeprojekt!